Förlossningsminne!

Varför pratas det inte mer om förlossningar? Varför är det aldrig någon som berättat för mig vilken stor grej det är att föda barn? Nu när någon frågar hur allt gick brukar jag först bara vilja säga, vilken jävla grej. För det var det. En jävla grej! Då menar jag inte bara stunden man får upp barnet i famnen utan hela förlossningsförloppet. Från början till slut. För mig började det kl 03.00 med att vattnet gick. En vattenexplosion vaknade jag av och det var drypandes blött i sängen och sedan förstås på golvet ända in till toaletten. I denna chock kunde jag inte bry mig så mycket om att hunden gick och slickade i sig fostervatten. Hela graviditeten var jag väldigt lugn och inte nervös över någonting men just i denna stund blev jag helt plötsligt riktigt nervös. Vad skulle hända nu? Jag darrade. Jag var tvungen att ringa förlossningen och sedan ringa hem sambon ifrån jobbet. Det dröjde ungefär 15 timmar från det tills att värkarna började komma igång, ca 18.00 började det kännas av något som kanske kunde vara värkar och de var regelbundna. Under kvällen och natten blev de starkare. Jag skulle på en kontroll på förlossningen kl 09.00. Jag stod ut hemma tills dess med hjälp utav fryst vetekudde på magen. Jag hade iallafall lyckats somna till en stund innan klockan ringde. När vi åkte in hade jag ont. Jag kommer inte ihåg hur ont eller hur det kändes överhuvudtaget. Jag vet bara att det gjorde ont. Väl inne efter kontroll var det mer eller mindre bara att sätta igång. Det hårda arbetet. Och just det där är så svårt att förklara, det är så mäktigt. Att kroppen bara vet vad den ska göra. Allt är som en reflex. Det är nog nästan det jag tyckte var häftigast av allt. Idag, lite mer än en månad senare skulle jag nästan kunna säga att det är ingenting att föda barn. Det skulle jag kunna göra igen. Det är inte så farligt. Men jag har lovat mig själv att aldrig glömma.. Just nu kommer jag inte ihåg, men jag tänkte dagen efter att det gjorde så otroligt ont och jag tyckte så otroligt synd om de stackarna som snart skulle föda. Så hur kan man då glömma så lätt? Sedan var det ju då också den där stunden då barnet kommer ut. Jag hade tänkt mycket på den stunden, hur den skulle kännas. Jag hade längtat efter att få känna den där omtalande känslan. Hur man storlipar av glädje. Men varken jag eller Roy grät och den där oförklarligt stora känslan kom aldrig. Visst var vi lyckliga men allt var istället bara så naturligt. Då var första ultraljudet mer känslosamt. Hade vi ställt in oss så på att vara föräldrar att vi tog det med sådan ro. Jag undrar verkligen. Det häftiga är hur man nu märker hur mycket mer man älskar henne för var dag som går. Hur mycket mer orolig man blir för var dag. För mig kom det inte på en gång då hon föddes som jag var så inställd på att det skulle göra utan det smög sig på, för varje liten rörelse hon gjorde. Det kommer heller aldrig att sluta utan det kommer bara fortsätta växa och bli så stort att det inte längre är greppbart.

Mini-me svartvitt


Mini-me


Mitt hjärta till Chérie!

Efter en månad med Chérie finns det stunder som är mer utöver de andra.
En utav de stunderna är då hon ligger i min famn och vi dansar till någon fin låt. Jag sjunger för henne så gott jag kan med min falska stämma. Men hon bryr sig inte om det. Hon tittar upp på mig med en blick som får mig att känna mig som världens bästa.
Den andra stunden är när man vaknar till på morgonen och det har blivit något ljusare i rummet. Hon är vaken och ligger och kikar runt i rummet. I det dunkla ljuset känns allt helt plötsligt mycket mer verkligt. Jämfört med den känslan är hela dagarna bara en enda illusion.
Den tredje måste vara när man ser hur hon fäster blicken på Roy och följer honom med blicken. De är så fina tillsammans.
Jag längtar efter de kommande fina stunderna. Jag längtar tills hon kan le med munnen och med de fina ögonen, då smälter vi nog här hemma.

Ledsamt!

Innan jag ska fotografera ser jag alltid bilderna framför mig hur jag vill att de ska se ut. Just idag, innan dessa bilder togs föreställde jag mig hur Chérie låg som hon gör på filten men med ett lite annorlunda ansiktsuttryck. Hon skulle ju förstås vara glad, titta upp med sina fina stora ögon och dra riktigt stort på mungiporna. Men det kanske är dags för mig att inse att jag inte kan få som jag vill med en tre veckor gammal bebis. Jag kommer nog få de där bilderna framöver. Tålamod!

Mina fina!

Hade planerat lite fotografering utomhus idag men då det regnade och åskade fick vi göra om planerna. Vi testade lite med blixtarna som jag ändå hade tänkt. Det var inget Chérie gillade. Inte många sekunder då hon inte grät och skrek så det blev inte många bilder. Men bättre lycka nästa gång. Hoppas både jag och Chérie har mer tålamod då.

Fotogenique!

Att ta kort på små bebisar är nog något av det svåraste jag vet. Som tur är har jag massor med tid att öva på min alldeles egna. Måste försöka ta lite bilder med blixtarna någon dag också. Gäller bara att passa in fotandet med en glad bebis vilket inte är helt enkelt.

Mon Chérie!


Två veckor!


Kärt barn har många fina namn!

Chérie var bestämt sedan länge länge innan graviditeten.
Laura för att det är himla fint och det var ju nästan ett måste att hon skulle heta något italienskt.
Carmensita kom väldigt impulsivt men naturligt. Orsaken är dock hemlig. :) En familjehemlighet liksom.

Babybonanza!

Fick idag besök utav Viengkeo och familjen Johansson. Äntligen fick vi träffa deras Kian.
Tack för en mysig dag och för de fina presenterna. Vi ses snart igen! :)

Finbesök!

. . Vi har nu börjat ta emot besök från fler än våra föräldrar så i helgen var först Sofie och Tony här på lite fika. De hade med sig dessa fina cupcakes och en mycket fin speldosa till Chérie. Avslutade också helgen med besök från Jennie och söta kusinen Natalie. De hade med sig kläder som var mycket tjusiga. Har fått väldigt mycket kläder ifrån många olika håll och de kommer såsmåningom synas här på bloggen. Till veckan ska vi äntligen träffa Viengkeo igen och sedan ska vi ha en riktigt efterlängtad träff med Suz, Erik och finaste Kian. Efter flera veckor ifrån varandra känns det som vi har massor att ta igen.

Soffhäng!



En vecka ung!

Imorgon är Chérie redan en vecka. Ska det gå så här fort är det nog bäst att se till att ta vara på tiden.
Veckan som gått har varit lugn med mycket mys med hela familjen. Jag hade förväntat mig att det skulle vara förvirrande, tröttsamt och stundvis frustrerande att bli förälder men det har gått förvånansvärt bra. Allt det där kanske hinner komma smygandes på oss framöver. Förmodligen.
Men dagen efter födseln då vi fick ta med oss henne hem från BB kändes allt bara rätt och naturligt på alla vis.
Ändå tar det nog ett tag innan jag förstår att jag är mamma. Mamma till världens sötaste Chérie.

Blommor till min blomma!

Blommor ifrån de fina mor och farföräldrarna och gulligaste gammelmormor. Tusen tack för det!

RSS 2.0