Pulkaåkning!


Sex månader!


Dags för smakportioner!

Idag kände vi att det var dags att börja med lite smakisar och fösta smakupplevelsen blev mosad morot. Rätt spännande tyckte lillan samtidigt som det var lite läskigt. Jag undrar om hon fick ned något i magen. Förmodligen hamnade allt på haklappen förstås. Imån får vi hitta på något annat att testa.

*

Idag har vi varit och hälsat på Ida och barnen. Det var kul att se hur mycket Chérie har växt när man jämför med lilla Moa, drygt tre veckor gammal. :)

 

 

 

 


***

Idag har det varit en ovanligt fullspäckad dag. Ja ja, kanske inte om jag jämnför med dig Suz! :) Men jag har fått mycket mer gjort än vanligt. Under dagen har vi hunnit med att gå på öppna förskolan som egentligen sker för sällan. Vi har flängt runt på stan och dels hämtat upp en massa mdf skivor som ska byggas garderober av. Min kära far ska försöka ge sig på att efterlikna dessa garderober ni ser på bilden. Jag har ju dock inget barnrum att ställa dem i men jag har tänkt att göra en liten hörna här i lägenheten som får vara lite mer barnvänlig. Dessa är ju så bra då man kan stänga dörren så man slipper se alla saker. Vi har tillräckligt med saker som ger ett stökigt intryck. Nej det är ingen pik till dig Roy!
bilder från http://www.kastvaneenhuis.nl
*
Efter jag varit i stan och efter jag varit hemma hos mina föräldrar och lämnat allt virke åkte jag hem och då hade vi besök utav Jennie och Rosa, efter en stund kom också Natalie och Ronny. Det var trevligt förstås. Därefter hann jag till och med med en massa husbestyr som matlagning och tvättning. Hejja, Hejja, Hejja! Nä annars gör jag inte så mycket om dagarna. :) Börjar så smått dagdrömma om Italien mer och mer.

Björndräkten!

Den här härligt mysiga björnoverallen fick vi utav Sandra o co. Har hela tiden tänkt att jag måste fota den innan hon växer ur den. Nu började det bli bråttom. Denna har varit riktigt bra och hon har haft den i hela tre månader ca. I början måste den ha varit väldigt stor. :)

Milstolpar!

När jag frågar mina föräldrar hur lång jag var och hur mycket jag vägde när jag föddes så kan de inte svara på det. När jag frågar hur dags jag föddes så säger de någon gång på förmiddagen. De vet inte vad mitt första ord var och de vet inte hur gammal jag var när jag började gå. Det kan ju jag tycka är lite tråkigt förstås och jag har sagt att jag ska minsann inte bli likadan. Men jag har märkt att jag är på god väg att bli likadan och det är dags att göra någonting åt det. Men att då ha en blogg gör ju det hela hur enkelt som helst. Så jag ska försöka dokumentera varje milstolpe här.
Chérie har nämligen precis lärt sig att vända sig ifrån rygg till mage. Tack vare Cillas tips om att ha henne mer liggandes utan kläder så hon får röra sig mer fritt. Det tog några dagar så kunde hon göra det. Alltså nu när hon är fem månader och sju dagar. Hon vände sig ifrån mage till rygg när hon var två månader och elva dagar.
Och hon log sitt första leende när hon var sex veckor.
Sådär, duktigt av mig. Nu ska jag bara försöka hålla i det här också när det händer nya saker.

Första klippningen!

Håret började hänga lite för ögonon så vi fick ta och klippa till kalufsen lite. Det var inte så populärt så det blev en väldigt kortvarig klippning. Inga efterbilder blev det heller. Syns knappt att vi klippt henne ändå. Det blev i alla fall sådär lagom ojämnt här och var när det var jag som klippte henne. Men hon är fortfarande lika gullig.

Stolta farmor och farfar!


Hos gammelmormor!

Från mormor fick vi med oss jordgloben som jag själv satt och tittade på en del när jag var liten. Har alltid velat ha den. :)

och till sist!

Pauliström bjöd på en hejdundrande ljusshow vill jag lova. I alla fall alldeles tillräckligt för att få öva på lite foto av fyrverkerier. Men till nästa nyårsafton tycker jag faktiskt att vi firar in det nya året i Rom! Gärna med samma sällskap. :)

RSS 2.0